Sunday, 16 September 2012

Perbezaan Garlic Shaklee

Bawang putih (Allium sativum) merupakan sejenis tumbuhan dari keluarga Alliaceae sama seperti lain-lain jenis bawang iaitu bawang besarbawang merahlik , dan kucai. Bawang putih telah ditanam dan digunakan manusia semenjak beribu tahun dulu dalam perubatan dan masakan. Bawang putih seperti juga bawang merah dan bawang besar mempunyai daun dan bebawang yang berada dalam tanah yang cetek sahaja. Berbeza dengan bawang besar yang mempunyai satu bebawang, bawang putih dibentuk dari pelbagai bebawang yang mebentuk satu rumpun bebawang.(Baca sini untuk selanjutnya.)Apakah perbezaan Garlic Shaklee?Ianya dibuat dari bawang putih jenis premium,bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California,USA sewaktu musim panas. Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif ( tidak  semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif).Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic.Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba ( Rosemary and Spearmint).Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya didalam tubuh kita. 


                      2 tablet garlic = 1000 mg ekstrak garlic tulen ( ~ 2 ulas garlic segar)


Kelebihan Garlic


- Mengandungi spearmint - Mempertingkatkan sistem penghadaman,fungsi jantung.

- Antibiotik yang selamat dan semulajadi - Selamat untuk pertingkatkan sistem imun tubuh,menghalang penyakit berjangkit seperti selsema,kulat,kuman,virus dan yis candida.
- Menghalang alergi - hidung yang sensitif,alergi,asthma,selsema ,hepatitis
- Mempertingkatkan sistem penghadaman - seperti kembung perut,gastric,ketidakhadaman.
- Memoderatkan tekanan darah tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi
- Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
- Menurunkan kolesterol - LDL,trigliserid dan kelikatan darah,mengurangkan bekuan darah,meningkatkan HDL,melindungi jantung dan menghalang strok dan penakit koronari.
- Mencegah kanser - membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine
- Menstabilkan glukos 


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Anda berminat??

Hubungi saya dan dapatkan konsultasi percuma dari saya :
-0199282618(sms/call)
-fanpage : http://www.facebook.com/Healthouse
THANKS kerana sudi membaca ^_^