Wednesday, 29 August 2012

Menggunakan Shaklee atau jamu untuk berpantang dan keguguran? Ramai yang memilih vitamin Shaklee..kenapa??

Memandangkan terlalu lah ramai yang contact saya tanya tentang vitamin shaklee yang sesuai untuk bersalin . Jom kita baca perkongsian Pn Liyana yang ambil vitamin shaklee untuk berpantang selepas keguguran...
*******************************************************

saya alhamdullilah sihat..dan masih menggunakan vitamin shaklee untuk berpantang sebab keguguran..skang dah masuk 3 minggu saya makan vitamin shaklee..

Alhamdullilah,saya amat puas hati..saya mmg x ambil jamu ..hanya mkn vitamin2 ni shj..hari pertama lepas cuci rahim..dua jam slps itu,saya terus ambik energizing soy protien (esp) + mealshake..mmg sy rasa bertenaga n x letih..vitamin tertinggal dlm kereta seperti vitalea,b complex, vit c n zink.tp xpe, seb baik ada esp n mealshake..mmg sudah mencukupi utk hari pertama n memberi kesan. Macam esp adalah energy booster,bina sel n baiki sel, rawat luka dalaman dan byk lg..Manakala mealshake ada protien n multivitamin.

Saya sgt bersyukur kerana saya xmerasa kesakitan semasa gugur n selepas cuci...sy sgt bersyukur..sbb di dalam hati kl blh sy xmahu rasa kesakitan itu..

Alhamdullilah Allah perkenankan doa saya di samping mmg saya mkn supplemen shaklee bermula masa saya breasfeeding ank pertama, ms pregnant ank kedua n seterusnya sekarang ms pantg keguguran ank yg kedua. Saya mengambil supplemen shaklee di ats kesedaran saya sbb sy perlu ambil supplemen yg memberi kesan yg baik,selamat dan tidak memudaratkan dan yg paling penting semulajadi.sbb sy ambik supplemen shaklee pn bermula semasa sy breastfeeding..dan matlamat sy,supplemen mestilah memberi kesan yg baik bkn shj kepada saya..tp kepada ank saya jgk...

Tapi shaklee tidak..ia mementingkan kesihatan ibu, malah ia disalurkan kepada anak melalui susu ibu..anak pun sihat.ibu sihat n bertenaga,luka cepat sembuh,susu pn lancar n banyak,,anak pun sihat.mmg win win situation..malah wlpun ibu yg menyusu nak kuruskan badan pn blh tanpa menjejaskan production susu dan tak memberi effect kepada anak..itulah shaklee..memberi kesihatan secara menyeluruh.. 


vitamin apa ye yang diambil oleh Puan Liyana ni? jom kita tgk..

1. Vitalea (
Shaklee Vitalea Iron Formula)
  • Merupakan produk pertama daripada Dr.Forest C Shaklee yang merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. 
  • Merupakan "killer product" of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitaleani banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.
  • Ibu2 yang mengandung, berpantang dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung, berpantang mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu2 ini kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka. 

2. Vitamin C (Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg)

  • berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi:
  • Kandungan Vitamin C yang tinggi.
  • Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam. 
  • Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah 

3. B compleks


Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

  • Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

B yang Lengkap dan Seimbang


B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.


  • B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada  tenaga.*
  • Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.  

4. Zink

  • Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita.  Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita. 
  • Menyokong dan Memelihara Kesihatan yang Baik
    Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.  Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.*
  • Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sitemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
5. ESP
Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.
  • Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:

  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  • Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
  • Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
  • Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.
testimonial: 

"As salam sumer... ;) sajer nak share... I ader amik Vitamin C, Zinc complex, bcompleks, vitalea, ESP dan Ostematrix Shaklee..mmg kesan dia cepat sgt. Baru makan 4 hari... I dh rs beza sgt.. Dulu badan cepat letih... Susah bangun awal.. N malam susah tido... Tp lepas amik Vitamin nie mmg bdn rs sihat n happy.. yang paling penting senang sgt bgn pagi.. rasa segar walaupun tengah malam bgn breastfeed baby byk kali jugak... ;) Biler cek ruper2nyer Ostematrix tue yang membuatkan I senang bgn pagi... Tq so much shaklee.. :D"

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Anda berminat??

Hubungi saya dan dapatkan konsultasi percuma dari saya :
-0199282618(sms/call)
-fanpage : http://www.facebook.com/Healthouse ( jangan lupa like ye!:))


THANKS kerana sudi membaca ^_^