Thursday, 12 July 2012

Berpuasa sambil menjayakan penyusuan.


~credit

Pejam celik pejam celik , ramadhan makin hampir.  Sebenarnya antara supplement yang banyak membantu sepanjang penyusuan  ialah alfalfa dan performance. Oh ya, ada yang bertanya bagaimana dengan supplement lain seperti vitalea, b complex dan vitamin C? Secara ringkasnya,jadual ini boleh dijadikan rujukan buat ibu yang bakal berpuasa dan bakal menggantikan puasa...

Waktu sahur:

Selepas makan nasi atau apa jua juadah bersahur serta kurma , tambahkan minuman Performance dan ESP( Gabungan terbaik ) dan makan 3 biji Alfalfa .

Waktu Berbuka:

Berbukalah dengan juadah berbuka seperti biasa disertai kurma , tambahkanjuga  dalam menu minuman Performance dan ESP ( untuk dapatkan better result ) dan 2 biji alfalfa.

Sebelum tidur:

Amalkan minum segelas ESP  dan vitamin lain iaitu Vitalea@multivitamin, B complex dan Vitamin C.

Inilah jadual paling mudah untuk diamalkan. Hanya bancuhkan 1 sudu besar ESP dan 1 sudu besar Performance ke dalam 250 ml air. Boleh buat lebih pekat mengikut citarasa si ibu.

Vitamin ini membantu badan ibu sentiasa bertenaga dan tidak kehausan sepanjang berpuasa. Terdapat pendapat yang mencadangkan pengambilan 100plus sepanjang berbuka namun minuman ini berkabornat dan boleh menggangu sistem perut di mana boleh menyebabkan si ibu dan anak menyusu mengalami keragaman perut jika diambil dalam kuantiti yang banyak.

Other option ialah pengambilan Tripple Gem yang sesuai untuk persediaan puasa.These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Anda berminat??

Hubungi saya dan dapatkan konsultasi percuma dari saya :
-0199282618(sms/call)
-fanpage : http://www.facebook.com/Healthouse ( jangan lupa like ye!:))THANKS kerana sudi membaca ^_^