Friday, 8 June 2012

Kenapa VITAMIN C SHAKLEE berbeza dari jenama yang lain?

Saya dapat sms berbunyi "saya rasa vitamin c shaklee ni sama ja dengan vitamin c yang saya beli online." 

Jawapannya, tidak sama jika vitamin yang anda beli itu adalah vitamin sintetik. Mengapa perlu pilih yang semulajadi seperti shaklee. Sebab ia sangat special, berkesan dan berbaloi. Sebiji vitamin c shaklee bersamaan 7 1/2 biji oren. Jadi, sangatlah berbaloikan. 


~credit to mysupervitamin.com


ISTIMEWANYA VITAMIN C SHAKLEE

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


ISaya sangat gemarkan vitamin C selain daripada B complex :) Kenapa? Selain daripada boleh membuatkan kulit semakin licin dan awet muda,ehem.. Vitamin C juga sangat berguna jika bayi anda demam atau selsema. Anda cuma perlu ambil 2 biji vitamin C dan patah dua.Then bf la seperti biasa.Selalunya demam or selsema bayi akan sembuh dengan segera.So tak perlu la ambil ubat-ubat doktor which is not suitable for babies or toddler below 2 years old.


Jum kita baca lebih lanjut khasiat Vitamin C.
__________________________________________________________

Credit to mamafaiz.com


Vitamin C atau Asid Askorbik amat bermanfaat pada kesihatan manusia. Semua orang tahu bahawa Vitamin C boleh membuatkan kulit menjadi cantik dan licin. Benarkah begitu?
  • Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.
  • Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amatdigalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.
  • Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.

Ini dia rupanya VITAMIN C SHAKLEE..HEHE


Anda berminat??

Hubungi saya dan dapatkan konsultasi percuma dari saya :
-0199282618(sms/call)
-norsaadah.yusof@yahoo.com


THANKS kerana sudi membaca ^_^