Wednesday, 6 June 2012

Garlic.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Jom kita lihat apakah itu GARLIC?

Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.Allisin tidak terdapat dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk,selesema dan membantu peredaran darah yang baik.
Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih.Tiada perasa tiruan,pemanis,pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Membantu mengekalkan tekanan* darah normal
Kajian menunjukkan yang bawang putih berupaya meningkat kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normal serta tahap kolestrol apabila diambil sebagai sebahagian daripada diet harian yang sihat. Kajian makmal menunjukkan yang Allicin, sebatian yang terdapat di dalam bawang putih, mempunyai pelbagai manfaat termasuk dalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma lain dalam:
  • membantu mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolestrol
  • menggalakkan kesihatan kardiovascular
  • memelihara tahap kesihatan mikro organisma penting
  • formulasi Shaklee yang unik
  • menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan antioksidan spearmint dan rosemary

Untuk lebih lanjut,sila hubungi saya &dapatkan konsultasi percuma dari saya di :

-0199282618 ( adah)
-fb : adah yusof
-norsaadah.yusof@yahoo.com

~credit to Puan Raihan~

THANKS kerana sudi membaca ^_^