Tuesday, 9 June 2015

Shaklee National Conference 2015 di MIECC

Alhamdulillah, berakhir sudah NC Shaklee 6 dan 7 June 2015 di Mines Exhibition Convention Centre. Majlis yang penuh gilang gemilang, penuh aura dan energy. NC Shaklee ni acara tahunan dari Shaklee , sebagai penghargaan untuk leader-leader yang dapat capai target dalam bisnes.

Tahun ketiga saya berShaklee, dapat 1 Anugerah untuk LEADERSHIP CONSISTENCY 21%.
Tahun lepas dah dapat CAR BONUS ACHIEVER.

Jom layan gambar dulu :)


Dengan adik beradik Shaklee, beratur nak naik pentas 

 Dengan adik Shaklee ku, kagum muda-muda lagi dah berjaya. Kami sama-sama bekerja dari rumah :)


Dinner Majestic Nite 
untuk Super Star Achiever Award


With my hubby yang sentiasa support me dalam bisnes







Award untuk Leadership Consistency 


Free Collagen untuk NC participant, jimat rm200 + hihi




Dapar produk Voucer rm200, boleh beli Vivix dan Collagen 


Tahniah semua, uols the best !

3 tahun bersama Shaklee, banyak kenangan masam manis pahit dalam bisnes. Semuanya perlu KEKUATAN, KESABARAN, PENGORBANAN.

Sungguh bukan senang nak senang kan.

Moga lebih banyak KEJAYAAN akan menyusul selepas ini, dan UKHUWAH yang terjalin moga berkekalan sampai bila-bila.

Nak tambah income bersama ?

Boleh whatsapp 019 9282618 untuk info lanjut :)
THANKS kerana sudi membaca ^_^

Friday, 10 April 2015

Vitagen, solivite, yogurt boleh sebabkan Kanser ??


Semalam kecoh di group whatsapp dan fb bila tersebar info mengenai vitagen,solivite dan minuman yogurt boleh sebabkan kanser. Ini info nya :

Ibu2 tlg la jgn bg ank2 minum vitagen, solivite n segala jnis yogurt.
Info dr seorg ibu yg kehilangan anaknya akibat kanser..Bakteria idup tu mengaktifkan sel kanser.

Dr yg rawat aruah anak dia bgtau.Minuman tu sume ada bakteria hidup yg boleh mgaktifkn sel kanser Bakteria baik yg berlebihan tula penyebab aktifnya sel kanser

Doc yg bgtau siap merayu supaya kami jgn bg ank2 minum ... Tp pesakit kanser xbole makan or minum bakteria hidup.

copy dr ibu yg kematian anaknya akibat kanser darah.Masa doc pakar ambik sampel air sum2 arwah, mmg byk bakteria drpd vitagen, yakult dan sebagainya yg hidup dlm sel darah dia.

Biar betul ni?Maka gelabah la ibu-ibu termasuk saya untuk bagi anak mereka minum minuman tu. Yela semua tu faveret anak-anak saya jugak. Mesti risau kan ?

Saya nak kongsikan pandangan seorang doktor pasal ini :


sila klik gambar untuk lebih jelas

Dan lagi info saya nak share yang saya dapat dari fb Dr. Suriyakhatun pasal isu ini :

Memang ada kes-kes infeksi yang timbul dari pengambilan probiotic seperti rajah dalam gambar saya kepilkan ini . Contohnya L** telah dikenalpasti melalui PCR DNA fingerprinting dalam sebuah kes endocardis ( lihat carta ).
Tanpa ujian fingerprinting mengunakan process PCR DNA, tidak boleh dikatakan bahawa bacteria dalam darah adalah dari bacteria lactobacilus dalam minuman tersebut .

Walaubagaimanapun, oleh kerana individu yang ada penyakit yang melemahkan sistem immune atau menjalani rawatan dimanan sistem immune dilemahkan ( chemotherapy, steroid treatment ) tidak digalakkan mengambil makanan atau minuman atau supplement probiotic sebab diketahui bahawa dalam kes-kes begini, kuman baik boleh menjadi patogen .

Tentang minuman yang disebutkan, ada kajian yang menunjukkan kadar kuman probiotic dalam minuman tersebut, walaupun 6 billion, tidak cukup untuk menambahkan bakteria baik dalam usus walaupun bakteria dari jenis yang kalis acid perut .

Selain dari ini minuman-minuman tersebut tidak mengandungi nutrisi yang signifikan selain dari gula dan sedikit protein (lihat gambar) . Selain dari ini produk produk tersebut ada banyak gula, maltodextrin dan perasa yang tidak disebut asli atau tiruan . Banyak juga ulasan oleh pakar nutritisi yang mengatakan bahawa produk produk tersebut kurang berkesan untuk menambahkan nutritisi anak dan bagi saya, adalah lebih baik mengambil produk probiotik yang asli seperti water kefir, milk kefir, tempoyak, kimchi, tapai dan lain-lain .

Untuk tingkatkan kesihatan usus dan memastikan bakteria usus kita sihat, elok mengmabil makanan prebiotik seperti sayur yang berserat serta makanan yang ada soluble fiber seperti gum arabic dan baobab fruit .

Makanan probiotic yang juga ada prebiotic yang semula jadi adalah susu ibu . Susu ibu dari ibu yang sihat susunya adalah makanan terbaik unuk bayi . Maka memang sebenarnya makanan yang ada bakteria baik adalah baik untuk manusia kecuali dalam kes-kes seperti yang saya sebut tadi .

Supplement serbuk dan capsule probiotic yang dijual mengandungi satu hingga lima strain bakteria sedangkan usus manusia yang sihat mengandungi 500-1000 strain bakteria . Dengan mengambil prebiotic, bakteria dalam usus membiak dengan sihat tetapi dengan mengambil probiotic sebagai supplement , diversity seperti diperlukan tidak ada. Bila kita jadikan hanya satu strain dominant dalam usus , ia mungkin menimbulkan masaalah ,

Selain dari ini kajian menunjukkan bakteria usus berbeza mengikut makanan dan iklim . Yang palin unique yang pernah dikaji adalah bakteria usus kaum hunter gatherer Afrika, kaum Hadza. Ada bakteria kaum Hadza yang dalam orang barat menyebabkan penyakit tetapi kaum Hadza tidak menyebabkan penyakit . Dalam ertikata lain , one man's bakteria is another man's pathogen !

Terlalu banyak yang kita masih tidak ketahui tentang micobiome manusia tetapi saya sendiri telah menyuruh pesakit hentikan pengambilan makanan , minuman dan supplement probiotic apabila saya dapati pesakit saya mempunyai sistem usus yang terlalu radang dan sensitif .


Pesakit telah mengambil probiotic, dapat infeksi dan bakteria dalam infeksi dari sama strain dengan probiotic yang di ambil . Rujukkan : http://m.ajcn.nutrition.org/content/83/6/1256.full

Kandungan produk minuman probiotic yang popular di Malaysia

Jelas tak ibu-ibu ?

Apapun tak salah bagi cuma jangan berlebihan, cek sugar content, kurangkan jajan dan processed food, dan lebihkan makanan tinggi serat dan penuh nutrisi untuk anak-anak.

Pilihan masing-masing.

Sekadar perkongsian untuk diri sendiri akan datang :)



THANKS kerana sudi membaca ^_^

Friday, 3 April 2015

Promosi April

Assalamualaikum,

April datang dengan double promosi dari Shaklee. Apa yang menarik April ini ?

1. BUY 7 AT 6

GLA COMPLEX
LECITIN


2. BUY 4 AT 3

CINCH SHAKE CHOC & CAFE LATTE


3. BUY 2 GET 5% DISCOUNT

GLA COMPLEX
LECITIN


Banyak promosi bulan ni.

Nak tau lanjut ?

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya :

ADAH 019-9282618 (SMS,CALL,WHATSAPP)
norsaadah.yusof@yahoo.com

COD : BANDAR BUKIT RAJA,GIANT KLANG SENTRAL

THANKS kerana sudi membaca ^_^

Monday, 30 March 2015

Nak melindungi DUIT ?



Saya kongsikan tips yang saya dapat dari Dr. Wan Shah Razali :

Nak melindungi duit?

Ini soalan yang sering orang tanya. Dah sering kali sangat orang tanya. Untuk kesekian kalinya saya jawab,

1. Sedekah atau berzakatlah. Berapa profit yang kita nak untuk bisnes kita setahun lebih baik disandarkan dengan berapa zakat yang kita nak sumbangkan pada tahun itu.


2. Bagi sebahagian duit pendapatan kita kepada ibubapa kita. Ada barakahnya disitu. Ini dapat membantu meringankan beban mereka. Atau mungkin mereka tidak memerlukan, tetapi mereka simpan untuk kita. Didik diri seawal mula-mula bekerja.

3. Jika berkemampuan, buat sesuatu yang boleh memberikan manfaat kepada masyarakat tanpa mereka mengetahuinya.

4. Sumbangkan buat anak-anak yatim. Ini tiada hentinya. Janganlah pula bila menyumbang nak kena tunggu masuk TV atau paper.

5. Mula menyimpan secara konsisten setiap bulan. Duit yang disimpan biasanya akan menarik lebih banyak duit lain.

6. Beli property. Beli dan beli. Belum mampu beli, simpan dan tambah income kita melalui side income kemudian simpan lagi. At last beli. Tapi kalau banyak sangat alasan nak guna untuk itu dan ini, alamatnya sampai ke sudah tak boleh beli property. Kenapa property? Nilai simpanan kita senang meningkat berbanding nak harap kita simpan sendiri.

7. Tingkatkan disiplin diri. Nak bermewah, ada hadnya. Kita yang mengawal duit kita.

8. Duit atau harta didunia ini, kalau makin dicari dan makin dikejar memang tiada sudahnya. Tapi carilah ia bukan untuk disimpan sampai membukit. Tetapi untuk diinfaqkan.

9. Tetapkan matlamat didalam menyimpan. Untuk apa kita simpan? Tetapkan terus satu matlamat besar yang memerlukan pengorbanan besar. Orang yang tak boleh nak berkorban demi masa depan diri sendiri biasanya lebih gemar memilih kesontotan sebagai jalannya.

10. Jangan sampai jadi hamba duit. Kita dah sememangnya hamba. Tapi bukan hamba duit. Sebaliknya kita hamba Allah.

Selamat beramal.

THANKS kerana sudi membaca ^_^

Sunday, 29 March 2015

Peluang bisnes Shaklee bersama DA Legacy

Peluang bisnes Shaklee bersama DA Legacy

Apa kelebihan menjadi pengedar Shaklee?

Bisnes Shaklee bukan setakat bonus dapat,tapi value added bila kita bantu org lain utk hidup lebih sihat..Sekarang dah ramai yang sedar tentang kepentingan supplement. Permintaan vitamin Shaklee pun makin menjadi-jadi sekarang.Sana sini orang berkongsi tentang vitamin Shaklee.Perasan tak? hehe.Sambil consume vitamin, Shaklee juga menawarkan peluang terbaik untuk jana income. Alhamdulillah saya dah rasa income 4 angka.Sekarang target 5 angka pulak.Tak mustahil!

Shaklee Opportunity:

1. Peluang mendapat/ memperbaiki taraf kesihatan yg baik melalui produk supplement yg diiktiraf di dunia (malalui kajian saintifik & journal yg diterbitkan).
2. Peluang mendapat/ memperbaiki taraf hidup dari segi ekonomi.

Melalui Shaklee kita berpeluang utk meningkatkan taraf kehidupan kita dr segi ekonomi & gaya hidup.

Shaklee menawarkan ahlinya 3C (Cash, Car , Convention).


1. Ganjaran Tunai - (tidak termasuk peluang untung runcit):
a. Bonus Kumpulan Peribadi sehingga 21%
b. Leadership bonus - sehingga 6 level
c. Insentif Coordinator sehingga 1.5%

2. Program Kereta - berpeluang mendapat tambahan bonus utk bayar kereta kita.

3. Convention - kira percutian yg ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee (dalam negara & luar negara). Ada juga peluang utk menunaikan Umrah.

Kepada yg berminat utk perbaiki ekonomi anda & gaya hidup anda, boleh hubungi kami utk maklumat lanjut.


Join my team dan anda akan diajar dari A - Z sampai dapat apa yang anda nak.Bonus 2,3,4,5 angka?? Anda pilih.

Jom ubah taraf hidup!

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya :

ADAH 019-9282618 (SMS,CALL,WHATSAPP)
norsaadah.yusof@yahoo.com

COD : BANDAR BUKIT RAJA,GIANT KLANG SENTRAL


THANKS kerana sudi membaca ^_^

Wednesday, 25 March 2015

Lagi kelebihan krim Herbalblend

Lagi kelebihan krim Herbalblend

Kalau sebelum ni krim serbaguna Herbalblend bagus untuk kulit kasar, masalah ruam, gigit nyamuk je kan, tapi harini nak kongsi satu lagi kelebihan krim serbaguna Herbalblend ni, ia juga bagus untuk mengurangkan bengkak, lancarkan peredaran darah dan mengurangkan kemurungan.

Wah ini memang terbaik!

Krim Herbalblend ni memang pilihan ibu-ibu sekarang. Dah ramai yang rasa kesannya terutamanya bila sapu dekat ruam anak.

Dengan 1 tiub harganya tak sampai rm30, kesan super duper best, memang berbaloi gitu ^^

Saya kongsikan pandangan dari seorang doktor tentang krim serbaguna Herbalblend


Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya :

ADAH 019-9282618 (SMS,CALL,WHATSAPP)
norsaadah.yusof@yahoo.com
COD : BANDAR BUKIT RAJA,GIANT KLANG SENTRAL

THANKS kerana sudi membaca ^_^

Thursday, 19 March 2015

Testimoni Vitamin C dan E : Kulit kusam dah berseri

Testimoni Vitamin C dan E : Kulit kusam dah berseri

Harini nak belanja testimoni satu,

Tengok kulit customer ni, dulu nampak kusam,kering dan berjeragat kan.
Tapi lepas konsisten makan VITAMIN C dan E, kulit dah makin lembap,glowing je.Pendek kata dah makin cun.
Ingat ye nak nampak kesan, kena KONSISTEN amalkan pengambilan vitamin.
Ia membantu bina sel baru kulit muka.


Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya :

ADAH 019-9282618 (SMS,CALL,WHATSAPP)
norsaadah.yusof@yahoo.com
COD : BANDAR BUKIT RAJA,GIANT KLANG SENTRAL


THANKS kerana sudi membaca ^_^

Tuesday, 10 March 2015

Kelebihan ESP Shaklee

ESP atau Energizing Soy Protein dari Shaklee merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Apa itu Asid Amino ?

Protin terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu. Jadi ESP Shaklee ada menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.

Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Programme ( IPP). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.


Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya :

ADAH 019-9282618 (SMS,CALL,WHATSAPP)
norsaadah.yusof@yahoo.com
COD : BANDAR BUKIT RAJA,GIANT KLANG SENTRAL

THANKS kerana sudi membaca ^_^

Sunday, 8 March 2015

Motivation Rally & Cny Celebration di Sunway Resort

Alhamdulillah, 1hb3 lepas sempat hadir ke Majlis Motivation Rally & Chinese New Year Celebration anjuran Shaklee di Sunway Resort. Biasanya setiap tahun Shaklee anjurkan motivation rally untuk penyampaian sijil bagi mereka yang naik rank dan untuk memberi semangat pada semua ahli. Yang bestnya, bila join majlis ni dapat dengar sharing dari Master yang dah berjaya. Majlis ni terbuka untuk semua, ahli dan bakal ahli, lagi best bila ia free je dan dapat makan sedap-sedap lagi heheh. Jom layan gambar-gambar ni :



Ucapan dari Presiden Shaklee, Mr Victor Lim


Selfie seround hihi


 Antara mereka yang dapat sijil rank


Its  me :)

Pesanan penaja,

Promosi bulan ni masih lagi berlangsung, grab bulan ini untuk harga jimat ok.
Start bulan 4 vitamin dah naik harga untuk GST 6%.

1.ESP

Buy 6free 1
Buy 2 get 5% discount

2. Vitalea chew for children

Buy 3 free 1

3. Zinc complex

Buy 3 free 1

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya :

ADAH 019-9282618 (SMS,CALL,WHATSAPP)
norsaadah.yusof@yahoo.com
COD : BANDAR BUKIT RAJA,GIANT KLANG SENTRAL

THANKS kerana sudi membaca ^_^

Monday, 2 March 2015

Promosi Mac 2015

Berita baik, promosi Mac kembali dengan item HOT !

1.ESP

Buy 6 free 1,
Free membership
Cash rebate rm35

2. Vitala chew for kids

Buy 3 free 1

3. Zinc complex

Buy 3 free 1






Dapatkan vitamin Shaklee sebelum April, GST akan dicaj 6% untuk setiap produk.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya :

ADAH 019-9282618 (SMS,CALL,WHATSAPP)
norsaadah.yusof@yahoo.com
COD : BANDAR BUKIT RAJA,GIANT KLANG SENTRAL

THANKS kerana sudi membaca ^_^